Rugsėjis (2019-09)

Pirmas mėnuo, kai skaičiavau absoliučiai visas pajamas/išlaidas. Ir netgi žmona skaičiavo. Kartu pildėme tą patį Monefy account’ą. Žinoma mėnuo nėra standartinis, nes pardaviau ir pirkau kitą automobilį, baiginėjau įrengti naujai nusipirktą butą.

Senas automobilis parduotas, naujas nupirktas ir sutvarkytas, apdraustas. Iš ne ekonomiško džipo, šeima sėda į talpų 7 vietų miniveną. Kaip su juo važiuosiu į sodybą žiemą ar po lietaus, nežinau, bet tam yra antras automobilis – Subaru Forester (benzino juodoji skylė). Džipas – minivenas = 1300€.

Buto reikalams išleista 1490€, iš kurių 134€ už buto paskolos palūkanas (pirmas nurašymas, pilna įmoka bus 659€, nukelta 2 mėnesius. Spalį mokėsiu 298€. Nupirktos ir įrengtos sieninės spintos etc. Gerai, kad rugpjūčio išlaidų neskaičiavau. Insultas garantuotas (visas kitas buto įrengimas).

Kuras 110 eurų. Labai nedaug keliavom, vaikai sirgo, trečias vaikelis tik beveik dviejų mėnesių amžiaus (ir is viso turėjo gimti tik rugsėjo gale).

Vaikams 430 eurai. Auklė, darželis ir būreliai.

Maistas 405. Labai patenkintas šituo skaičiumi. Daug gaminome namie. Mažai prastos kokybės maisto (batonai, saldumynų visai nebuvo). Daug pieno produktų, daržovių ir mėsos. Mažokai žuvies. Reikia didinti, bet vaikai nevalgo.

Mokesčiai ir paslaugos 308+142€. Labai daug. Bet kol kas čia taip ir bus. Reikės kažkiek pataupyti vandens, mažinti naudojamą elektrą sodyboje.

Kitos išlaidos (sveikata, taxi, pramogos, apranga) 148 eurai. Plius dar 50 eurų į III invaldos pensiją.

Viso išlaidų: 1490+110+430+405+308+142+148 = 3033 eurai (automobilio neskaičiuoju, nes pardavus ir nupirkus liko 1300 eurų.) Iš čia dar reikėtų atimti sieninę spintą (1266 eurus) – nes tai vienkartinis pirkinys. Realių „einamųjų” išlaidų ~2000 eurų.

Per rugsėjį uždirbtos pajamos nėra didelės, nes buvau rugpjūtį tėvystės atostogų iki rugsėjo 7. Sodros išmoka man už tėvystės mėnesį – 1541€. Dar 536 eurai iš kitų darboviečių už rugpjūčio 1-7. Papildomos pajamos 1140€ (side hustles+dovanos vaikeliui iš giminių ir draugų).

Žmona gavo išmoką už vaikus – 189 eurai ir algos likutį – 800€. Viso pajamų: 2777+1140+1300 (likutis nuo automobilio)=5217€. Uždarbis nėra kosminis, bet daug papildomų pajamų – dovanų ir automobilio likutis (bus išleistas automobilio remontams – reiks praeiti technikinę apžiūrą). Šiaip, tikrai pakankamai geras mėnesis, bet ir dirbta labai labai daug (tikėjausi gal kiek daugiau pajamų). Bet spalis bus geresnis (didesnė mano alga, bendros pajamos ko gero bus mažesnės)! Nes kaip ir rašiau, rugsėjį dirbau daug, puikiai sekėsi, alga matysis kitą mėnesį. O dar kitas bus dar geresnis (tikiuosi) 🙂

Likutis 5217 – 3033 = 2184 eurai.

Atsidariau sąskaitas kredito unijoje Taupa ir šeimos kredito unijoje. Kodėl dvi? Nenoriu visų pinigėlių dėti į vieną (gal bijau?). Pabandysiu pasidėti paprastą terminuotą indėlį Taupoje ir kaupimo indėlį šeimos kredito unijoje (palūkanos tokios pačios). Šie pinigai bus – „pagalvės” dalis. Taupoje kiekvieną mėnesį pasidėsiu po 500 eurų terminuotą indėlį, planas 12 indėlių metams. Po to ten nebekaupsiu – bus ~6000 eurų indėlių, kurie bus „pagalvės dalis”. Šeimos kredito unijoje irgi tikslas sukaupti 6000 eurų, kurie bus kaupiamąjame indėlyje, iš kurio galima du kartus per mėnesį nusiimti iki 90% indėlio sumos. „Pagalvė” – 12000 eurų, 6 mėnesių išlaidos. Visi kiti pinigai bus skiriami didesnės rizikos aktyvams. Tik niekaip nepasirenku, ar kaupti iš karto didesnę sumą „pagalvės” ar pradėti pirkti ETF.

Mano turtas (networth). Šį grafiką pildysiu sau, manau jis nėra labai įdomus, jo neberodysiu. Gal nebent tada, kai ženkliau pasikeis.
Mano portfelis. Gyvybės draudimo daugiau nerodysiu (skiriama po 36 eurus per mėnesį, sukaupta 1343), II pakopa nebepildoma, tik stebima (nes įdomu), į III pakopą kas mėnesį pervedu po 50 eurų (nes tiesiog noriu, plius paskata patikrinti ir II pakopos likutį 🙂 ). Šio grafiko manau nerodysiu, nes jis nėra labai jau įdomus.
Mano „kintantis” ir įdomus portfelis. Čia viskas ir vyks. Šį grafikėlį pildysiu ir rodysiu (tikiuosi, kiekvieną mėnesį). Čia bus visas įdomumas.

Nusižiūrėjau kelis įdomius ETF. Populiariausias sprendimas IWDA (EUNL), jo analogas, bet 0,05% pigesnis H4ZJ ar dar labiau diversifikuotas, bet naujesnis ir brangesnis VWCE. Šiaip visai linkstu prie pastarojo, nes Vanguard man patinka (subjektyvu, bet svarbu?). Manau, spręsiu kitą mėnesį. Gal kas turi rekomendacijų? Kuo geriau IWDA negu jo analogas H4ZJ ar All world VWCE? Šį mėnesį papildysiu kredito unijų sąskaitas.

Nedidelę dalį pinigų skirsiu pavienių akcijų pirkimui (nes norisi). Darbe tenka susidurti su keliomis įmonėmis, plius yra noras kažkiek daugiau domėtis, sekti tas įmones, kurios man patinka (pvz. J&J, Zimmer-Biomet, Google, Cerner ir kelios kt.). Nespjaunu ir į Lietuvos įmones. Trūksta žinių, bet tikrai domina (vien dėl „žinojimo”). Galbūt pabandysiu ir P2P (nuo pernai turiu tik 100 eurų Savy padalijęs, bet kol kas daugiau nepildau).

Įdomumo dėlei: Šį mėnesį dirbau nuo rugsėjo 6 (trys darbo savaitės). Praleidau 185 valandas darbuose, t.y apie 11,5h per darbo dieną. Dar apie 7,5 valandas praleidau kelyje ir dar apie 5 valandas ruošiausi darbui. Kitą mėnesį paskaičiuosiu tiksliai rugsėjo darbo valandinį įkainį (mano asmeninės pajamos už rugsėjo mėnesį/laikas susijęs su darbu). Čia bus „šalutinis” projektas.

2 mintys apie “Rugsėjis (2019-09)

  1. Smagu matyti, kad skaičiuoji! Ir panašu, kad puikiai sekasi 🙂

    O networth lentelę rodyk, padeda susigaudyti kokioje situacijoje esi!

Leave a Reply

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.